Dag 2 - maandag 14 oktober 2013
14 oktober 2013 - Oulu, Finland
Gisteren was het in Finland een officiële feestdag: de dag van de vergissingen! Dit hebben wij ondervonden door het verdwijnen van onze koffers. Gelukkig stonden de koffers vanochtend bij de receptie op ons te wachten.
Na een heerlijk ontbijt zijn we vertrokken naar het Oulu administration building. Hier hebben we twee presentaties gehad over de structuur en organisatie van het Finse onderwijs en de bewust gemaakte keuzes in de omgeving van Oulu. De kernpunten in deze presentaties waren: ' trust en imagination'. De maatschappij heeft en geeft veel vertrouwen in en aan het onderwijs. Er wordt veel aandacht besteed aan creativiteit.
Na dit bezoek hebben we de Hintan Koulu bezocht. Dit is een school van 400 leerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Hier hebben we samen met de leerlingen een warme maaltijd genuttigd. Na de lunch hebben we een rondleiding op de school gehad. Wat ons opviel was de grote aandacht voor creativiteit. Op deze school kwam creativiteit terug in de vakken textiel, houtbewerking, muziek en kunst. De faciliteiten hiervoor zijn 'jaloers makend'. We verwijzen hiervoor naar onze foto's.
Verder viel de rust en de ruimte op in de school. Wat een prachtig groot plein voor de leerlingen, wat een rust tijdens het eten en netheid in de gangen.
Na afloop hebben we bij terugkomst in ons hotel de dag nabesproken. Dit was erg zinvol en leerzaam. Samen praten, terugkijken en weer nieuwe vragen opstellen die we morgen weer kunnen stellen op de scholen die we gaan bezoeken.
We zien al weer uit naar morgen!
Nu even ontspannen en dan lekker uit eten.

En wat een instrumenten! Wauw!
PS Aardig gebruik van kleuren in de bieb.. :)